SCRIPTMEN
Среда, 19.08.2026, 01:37
Приветствую Вас Гость | RSS

Главная Bir klik, bir qərar - ФорумРегистрацияВход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Нора, Ольга  
Bir klik, bir qərar
91christinaДата: Суббота, 21.03.2026, 23:49 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Düzü, mən heç vaxt özümü şanslı insanlardan biri saymamışam. Həmişə elə olub ki, nəyə əl atsam, ya gecikmişəm, ya da nəsə əskik çıxıb. Dostlar deyər: "Sənin ulduzların bir cür düzülməyib, Sənan." Gülər keçərəm. Amma içimdə bir az da olsa inam qalmışdı ki, nə vaxtsa hər şey dəyişəcək. Bəlkə də elə buna görə o axşam evdə tək oturub telefonuma baxarkən hansısa səbəbdən dayanıb düşündüm: niyə olmasın?

Həmin gün işdən çox yorulmuşdum. Tikintidə işləyirəm, gün boyu kürək salla, daş daşı, günəşin altında qayna. Əl-ayaq bədənim ağrıyırdı. Həyat yoldaşım uşaqları götürüb anasının evinə getmişdi. Ev boş, sakit. Yemək hazırlamağa nə ürəyim var, nə də gücüm. Özümü divana atdım, telefonu açdım. Vaxt keçirmək üçün sosial şəbəkələri vərəqləyirdim. Elə bil hər şey məni bezdirmişdi. Sonra birdən gözüm reklam lövhəciyinə dəydi. Baxdım, oxudum. Nə olduğunu anlamaq üçün bir az dərindən baxmaq lazım gəldi.

O an düşündüm: axı nə itirirəm? Heç nə.

Oynamaq fikri mənə həmişə bir az qorxulu gəlmişdi. Bəlkə də çox eşitdiyim hekayələrə görə. Amma bu dəfə nəsə fərqli idi. Yorğunluq, tənhalıq, bəlkə də adi günlərin təkrarlanmasından bezmişdim. Qərar verdim. Telefonda bir neçə dəqiqə ərzində mostbet logowanie prosesini tamamladım. Açığı, heç bir böyük ümidim yox idi. Sadəcə, maraq. Sadəcə, "görək nə olur" deyə düşündüm.

Hesabı açdıqdan sonra bir müddət sadəcə baxdım. Menyu, oyunlar, rənglər... İçimdə bir az həyəcan var idi. Barmağım ekranda bir neçə dəfə o tərəf-bu tərəfə getdi, dayandı. Düşündüm: "Ya uduzsam?" Sonra öz-özümə güldüm. Axı uduzmaq nə deməkdi? Mənim itirəcəyim bir şey varmı?

Kiçik bir məbləğ qoydum. Elə bildim, bununla başlayım. İlk dəqiqələrdə heç nə başa düşmədim. Barmaqlarım bir az titrəyirdi, ürəyim isə adi haldan bir az tez döyünürdü. Sonra ekranda rəqəmlər dəyişməyə başladı. Mən nəfəsimi tutub gözlədim. Düzü, bu qədər tez olacağını gözləmirdim.

Və birdən ekranda yazı çıxdı.

O an divanda bir az dikəldim. Gözlərimi qıyıb bir daha baxdım. Hə, düz oxumuşdum. Qazandım. Məbləğ o qədər də böyük deyildi, amma bu, mənim üçün prinsip məsələsi idi. Deməli, mən də şanslı ola bilirəm. Deməli, ulduzlar nə vaxtsa mənim üçün də düzülə bilər.

Bir az oturub fikirləşdim. Nə etməli idim? Davam edim, yoxsa dayanım? Özümlə söhbət etdim. Dedim: "Sənan, sənin qaydan olmalıdır." O an qərar verdim ki, qazandığımın yarısını çıxardım, qalanıyla davam edim. Ağıllı qərar idi, elə bildim.

Və davam etdim.

Həmin gecə mənə elə gəldi ki, hər şey bir növ düzəlir. Sanki ekrandakı rəqəmlər mənimlə danışırdı. Bir az daha, bir az daha... Amma heç vaxt aşırı olmadı. Dayanmağı bildim. Nə vaxtsa "bəsdir" deyə bilmək, bilirsiniz, bu, ən çətin şeydir. Amma mən bacardım.

Gecənin sonunda telefonumu yıxıb yuxuya getdim. Səhər oyananda ilk iş telefonuma baxdım. Hər şey olduğu kimi idi. Qazancım hələ də orada idi. O gün işə getməzdən əvvəl həyat yoldaşıma zəng elədim. Dedi: "Nə var, nə olub?" Mən dedim: "Bu gün sənə bir sürprizim olacaq."

Axşam işdən çıxandan sonra birbaşa evə yox, zərgər dükkanına getdim. Həyat yoldaşımın altı ay əvvəl bəyəndiyi qolbağı almışdım. O, bunu hardan bildiyimi soruşanda gülüb dedim: "Bir az şans, bir az da ağıl."

Evə gəldim, qolbağı uzatdım. Əvvəlcə inanmadı. Soruşdu: "Bu nədi, hardan?" Mən oturub hər şeyi danışdım. Mostbet logowanie ilə tanışlığımdan, ilk uduşumdan, qaydalarımdan. Qulaq asdı, sonra güldü. Dedi: "Sən mənə şanslı adamsan, bilirdim."

Həmin gündən sonra hərdən yenə də mostbet logowanie edirəm. Amma həmişə eyni qayda ilə. Nə qədər qoyacağım, nə vaxt dayanacağım – hər şey aydındır. Çünki mən başa düşdüm ki, bu işdə əsas məsələ nə qədər qazandığın deyil, nə qədər ağıllı davrandığındır.

Bu gün o qolbaq arvadımın qolunda parıldayır. Mən hər dəfə ona baxanda özümlə fəxr edirəm. Yox, sadəcə qazandığım pula görə yox. Bacardığıma görə. Dayana bildiyimə görə. Həyatda hər şey bir klikdən, bir qərardan başlayır. Mən də o axşam divanda uzanıb, yorğun, bezgin, adi bir axşamda həyatımın ən doğru qərarlarından birini verdim. Və buna görə özümlə qürur duyuram.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Copyright MyCorp © 2026